Kiszona Rzodkiewka





Opis
Kiszona, jest łagodniejsza w smaku, nieco bardziej miękka, a swój niezwykły różowo, czerwony kolor oddaje wodzie, sama stając się blada, przypominając topinambur. Kiszona rzodkiewka to prawdziwa magia!
Kiszonki to bezapelacyjne superfoods. Żywność poddana kiszeniu jest lżej strawna i ma bardzo wysoką wartość odżywczą (dużo witamin i minerałów oraz błonnika), a przy tym niewielką wartość kaloryczną. Jednak przede wszystkim kiszonki to naturalne probiotyki. A zatem wspomagają odporność, odchudzanie, samopoczucie.
POJEMNOŚĆ: 270g
SKŁAD: Rzodkiewka, woda, czosnek, sól, liść laurowy, ziele angielskie
PRZECHOWYWANIE: Przechowywać w lodówce.
INFORMACJE DODATKOWE: Produkt pasteryzowany. Po otwarciu spożyć w ciągu 7 dni.
Więcej inspiracji na naszym Facebooku, bądź na bieżąco!
Rzodkiewki posiadają liczne właściwości i wartości odżywcze. Te małe, niepozorne warzywa mają mało kalorii (kcal), a są skarbnicą witamin i minerałów, m.in. potasu. Poza tym rzodkiewki zawierają sporo związków siarki, dlatego wzmocnią wypadające włosy i łamiące się paznokcie. Współczesna fitoterapia poleca rzodkiewki także na niestrawność i pobudzenie apetytu. Sprawdź, jakie jeszcze właściwości ma rzodkiewka, ile ma kalorii oraz w jakie witaminy i minerały jest bogata.